Youtube logo
Menu

5 kilometer moderne lysdesign gir store energibesparelser
M/S Viking Grace fra det velrenommerte finske rederiet Viking Line imponerer med et helt nytt konsept om økologi og design. Skipet kan benytte tre forskjellige slags brennstoff: bensin, diesel eller flytende naturgass (LNG). M/S Viking Grace har et hydrodynamisk optimert skrog med tanke på både å minimere brennstofforbruket og å sikre en problemfri reise. Den nye absorberingsteknologien for lyd sikrer et meget lavt støynivå.

Ingeniørene var på utkikk etter flere måter å spare energi på. LED-løsningene fra MONACOR ble valgt siden de understøtter det bæredyktige konseptet. For blant annet å gjøre spa og poolområdene ekstra attraktive ble det anvendt mer enn 4.700 meter LED-strips. De valgte modellene LEDS-10WP/WWS, LEDS-5MP/WWS og LEDS-5MPL/RGB gir ubegrensede muligheter for å oppnå et helt spesielt og behagelig miljø i spa og poolområdene, da de alle er IP klassifiserte og kan brukes både i våtrom og utendørs. Styringene CU-4DMX og CU-6DMX gir en fleksibel og praktisk kontroll av de mange LED-strips. Jouni Sironen, AV-koordinator på Viking Line bekrefter: »De valgte modellene fra MONACOR er fleksible og med en lysintensitet som gjorde valget enkelt, spesielt i våtrom, da det her kreves en troverdig IP klassifisering”. Den imponerende effekten fra mange meter av LED-strips har bidratt til en vesentlig redusering av de fremtidige energiomkostningene.

Produktsortimentet av LED-teknologi fra MONACOR omfatter mer enn 150 produkter. Utover LED-strips, fås også LED-rør, LED-paneler og LED-lamper samt styringer og det nødvendige installasjonstilbehør. Se etter ”eco” merkene som garanterer høye energibesparelser og en lang levetid.

Om Viking Line
I 1959 ble den første ekte bilferge, S/S Viking, satt i drift mellom det finske fastland, Åland og Sverige. Dette var første fase av en nesten revolusjonær ekspansjon i fergetrafikken. Mer enn 50 skip har siden vært i flåten for Viking Lines virksomheter og mer enn 180 millioner passasjerer har reist med selskapets skip siden starten. I dag har Viking Line syv fartøyer i drift på Østersjøen og betjener mer enn 6,4 millioner passasjerer i året. Operasjonene omfatter i dag personbefordring, rekreasjon og frakttjenester. Antallet av medarbeidere er ca 3.000. Selskapet ble notert på børsen i Helsinki i 1995.

 

 

NYHETER

TILBUD

KONTAKT

Spør Monacor?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer, vennligst ta kontakt med oss på 8155 1940 bruk chatten vår eller send oss en e-post