Youtube logo
Menu

En god forretning
Uffe Folkmann er en travel herre. Han arbeider omkring 16 timer i døgnet i sin virksomhet Go Segway, og selv om det kan høres umenneskelig ut, betaler det seg; på bare to år har Uffe Folkmann slått opp firmaet fra null til en regulær millionforretning.

Det sto ellers ikke skrevet i stjernene at Uffe Folkmann skulle være innehaver av et segwayfirma. Han hadde en glimrende karriere i musikkbransjen, men da muligheten for å overta segwayfirmaet bød seg, kunne han ikke si nei.

Suksess og hardt arbeid
- Det går veldig bra. La meg bare si det sånn. Det kan godt være at den generelle holdningen er at det er krise her i landet. Men det er ikke noe vi merker noe til, sier Uffe Folkmann. Ikke uten stolthet i stemmen, men så har han også noe å være stolt av.

Da Uffe Folkmann startet Go Segway for to år siden, hadde han 12 segways i stallen. I skrivende stund har han 50 – og overveier å anskaffe seg flere.

- Jeg tror faktisk godt at markedet vil kunne bære det. Vi er fullbooket syv dager i uken som det er nå, og daglig avviser vi 50-100 personer. Jeg vil dog ikke utfordre skjebnen og kjøpe inn mange flere segways akkurat nå – man vet aldri – lykken kan like godt snu, så jeg holder meg foreløpig til det antallet jeg har.

Suksessen Go Segway er dog ikke kommet fra ingenting. Arbeidsmoralen er skyhøy, men Uffe Folkmann klager ikke, for som han sier, så er oppskriften på suksess nå engang hardt arbeid.

En følelse av å kunne sveve
En guidet segway-tur foregår i Københavns indre by hvor en hale på typisk 12 deltakere følger etter en guide, som via et tourguide-system forteller små anekdoter om Danmark, danskene og kongehuset. Og utover anekdotene opplever deltakerne også en fantastisk følelse av å kunne sveve, siden segway utelukkende styres av kroppens bevegelser og dermed fungerer som en forlengelse av kroppen.

Der er en guide med på hver tur, og alle bærer hjelm. Guiden har en sender, og deltakerne har en mottaker der de kan høre hva guiden forteller. Deltakerne kan skru opp eller ned lyden eller slå den helt av.

Tourguide-system fra Monacor
Tourguide-systemet er levert av Monacor og er av merket IMG Stage Line. Det har fire sendere, så hver guide, som er avgårde samtidig, har en frekvens å sende fra. Uffe Folkmann har tidligere hatt et annet system fra en annen leverandør, men til tross for at det var vesentlig dyrere enn det fra Monacor, var det ikke bedre.

- Tourguide-systemet fungerer godt til det vi gjør. Vi har noen utfordringer med rekkevidden i indre by, men det går bra, sier Uffe Folkmann. Det handler simpelthen om radiofrekvenser og bygningstetthet og slikt, og det er ikke noe som Monacor kan gjøre noe ved. De er ellers meget hjelpsomme hvis vi har noen forespørsler og de har gjort hva de kan. Men man skal nok få tak i en radiomontør eller liknende hvis man vil ha noe med bedre lydkvalitet, og jeg vet jo at andre systemer har de samme utfordringene.

’… de er også meget teknisk sterke’

Uffe Folkmann er generelt riktig godt fornøyd med samarbeidet med Monacor:

- De er jo sinnsykt velassorterte. De har alt. Og jeg kjenner dem fra min tid i musikkbransjen og syntes det var opplagt å bruke dem. De er også meget sterke teknisk og så er de veldig flinke.
Og lydsystemet får da også, tross anmerkninger for sendekvaliteten, rosende ord med på veien:

- Det er superenkelt å betjene, noe som er en stor fordel. Og så er det robust. Du aner ikke hvor mange av våre kunder som mister sine mottakere. Alle mister dem, hele tiden. Men selv om mottakerne er laget av plast går de ikke i stykker. Det er jeg imponert over.

Og med de ord runder vi av samtalen. Uffe Folkmann skal tilbake til sine bestillinger og resten av sin arbeidsdag. Klokken er 12.30, så han har ’kun’ syv timer igjen før frikvelden…

Les mer om Go Segway her.

NYHETER

TILBUD

KONTAKT

Spør Monacor?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer, vennligst ta kontakt med oss på 8155 1940 bruk chatten vår eller send oss en e-post