Youtube logo
Menu

Den musiske fransk lærer

Gaya Musik i Holbæk så dagens lys for første gang i 1988. Med Kim Alrings egne ord er butikken således allerede en klassiker, men som vi alle vet, så er musikken fra 80-tallet jo i aller høyeste grad fortsatt innflytelsesrik i dag. Og det samme er Gaya Musik.

Kim Alring kom selv inn i bransjen om ikke ved en tilfeldighet, så via en næring på si. Opprinnelig er han nemlig utdannet fransk- og musikklærer og benyttet sin fritid til å spille musikk.

- Jeg hadde jo en plan om å skulle være den neste store internasjonale stjernen. Men slik ble det ikke, og jeg har nå erkjent at verden ikke var klar for mitt talent, ler han. I stedet ble han bakmann for en av de helt store og toneangivende musikkbutikker i Danmark, og det er jo også en slags stjerne. Han høres i hvert fall ganske tilfreds ut med utfallet.


Et helt spesielt headset

Kim Alring har mye å gjøre. Ved siden av å drive den travle musikkbutikken har han også en annen virksomhet som lager lyd til konserter, både de store med kjente navn og de litt mindre kjente, som for eksempel barnehagens første opptreden eller et styremøte på Tuse Næs. Kim Alring er derfor vel bevandret innenfor all slags elektronisk sceneutstyr.

Nylig hadde han en god opplevelse med et spesielt headset fra Monacor, så han ringte og roste dem.
- Folk er alltid så raske til å si fra når det er noe de er misfornøyde over, sier Kim Alring. Men nå var jeg altså så fornøyd at jeg måtte fortelle det med en gang.

Headsettet var av merket IMG Stage Line (HSE-310/SK) og ble brukt til en konsert med More Jacks, som har medlemmene Keld Heick, Stig Rossen, Jesper Asholt og Jesper Lohmann. Og ingen av de medvirkende – hverken Kim Alring eller de fire andre – kunne få armene ned av ren og skjær begeistring.
- Jeg har prøvd mange forskjellige headsets, forteller Kim Alring. Men de feeder alle sammen, uansett hvor dyre de er. Så jeg falt for et av Monacors headsets, som for øvrig koster det halve av alle de andre. Og det har bare en riktig god lyd. Det gjengir stemmene helt naturlig, og det beste av det hele er at vi slett ikke opplever noen feed. Det betyr at More Jacks kunne bevege seg fritt rundt blant publikum og i baren uten å være bekymret for å komme for tett på høyttalerne.

Ikke så viktig med navnet – bare det virker!
Til konserten med More Jacks brukte Kim Alring i alt tre komponenter fra IMG Stage Line. Det omtalte headset, en billig lommesender (TXS-606HSE) og en 4-kanals mottaker (TXS-646).
- Det funker og det høres bra ut, sier Kim Alring. Jeg er helt likeglad med hva det heter, og hva det ’riktige’ merket er – det her duger, og så er det til og med rimelig.

En bransje av amatører
Kim Alring er generelt begeistret for Monacor, som han har arbeidet sammen med i 20 år. Han samarbeider med dem om riktig mange ting; alt fra smådeler og –komponenter til support og veiledning i forbindelse med større installasjoner. Og han har ingen planer om å stoppe samarbeidet:
- På ingen måte! Du aner ikke hvor mange amatører det er i denne bransjen, sier han. Folk som ikke har peiling på hva de snakker om. Monacor derimot, de er dyktige på det de driver med, og så kjenner de også sin begrensning. Ringer jeg om noe de ikke er så gode på, er de ærlige på det og sender meg videre. Så slipper jeg å bruke tid på feil råd.

På spørsmålet om hvordan samarbeidet med Monacor er, sier Kim:
- Det er helt uproblematisk. Uansett hvor lite eller hvor mye jeg handler med Monacor – for det er naturligvis mer i noen perioder enn i andre – så er det orden på det. De ordner opp, hvis der er noe galt med utstyret, og de er gode på support og veiledning. De er rett og slett gode på det de driver med, slutter han.

Faktaboks
Kim Alring anbefaler de fire headsetmerker han synes er best til live-bruk. Men understreker at det jo alltid er individuelt hva man finner best: 
IMG Stage Line – HSE-310/SK (ill.)
DPA
Sennheiser
Countryman


IMG Stage Line headsettet finnes i flere varianter.
HSE-300/SK uten stikk 
HSE-310/SK med 3 polet mini-xlr
HSE-330/SK med 3,5mm mini-jack med kobling (til Sennheiser lommesendere)

 

 

NYHETER

TILBUD

KONTAKT

HDMA-220DONG

ECMS-serien fra IMG

Spør Monacor?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer, vennligst ta kontakt med oss på 8155 1940 eller send oss en e-post.