Youtube logo
Menu

Liten lyd – stor virkning
Det ene øyeblikket nyter dine ører lyden av rennende vann og fugler som kvitrer. Du merker grus knase under føttene og føler deg i ett med naturen. Øyeblikket etter befinner du deg i en stilig new-york leilighet og dine ører blir bombardert med storbyens lyder – mennesker som roper og den konstante summende lyd av trafikk. Høres dette ut som noe ut fra en merkelig drøm? Det er det ikke. Det er bare en ny måte å innrede butikker på – i dette tilfellet møbelkjeden Bolia.

Totalopplevelsen Bolia

Ole Høj, innehaver av Dan Retail i Odder, er mannen bak oppbygningen av Bolias butikker – 30 stykker i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Etter mange år som blant annet prosjektleder i Bolia er han nå sin egen herre og legger alle sine krefter i at et besøk i en Bolia-butikk skal være en totalopplevelse:

- Det skal være en regulær sanseoplevelse å gå inn i Bolia-butikkene, sier Ole Høj. Og en av måtene vi kan tilføre en ekstra dimensjon til butikkopplevelsen er ved hjelp av lyd. Vi har blant annet loungemusikk som er mikset spesifikt til Bolia. Og vi opererer også med dufter i butikken, så alle sansene settes i sving.

Samtlige Bolia-butikker er inndelt i lydsoner, forklarer Ole Høj. Den fremste delen av butikken er en slags loungesone hvor det spilles loungemusikk. Butikken for øvrig er inndelt i henholdsvis by- og natursoner, hvor lydteppet matcher interiøret og den generelle stemningen. I noen av butikkene er det til og med lyd på toalettene.

Soneinddelt forsterker fra Monacor

Men det er ikke “bare bare” å spille forskjellige lyder og musikk i forskjellige områder i en butikk. Det måtte Ole Høj innrømme da han fikk ideen til prosjektet for tre år siden. Han undersøkte markedet for å se hvem som hadde et produkt som kunne matche hans behov og falt for Monacor:
- De hadde rett og slett det produkt jeg hadde behov for. En forsterker – PA-4040, heter den visst – med fire soner. Og den er riktig smart for den har fire mastervolumknapper, som kan styre sonene individuelt, forteller Ole Høj. På den måte kan jeg forhåndsstille forsterkeren i butikken, og så skal de ansatte sånn sett bare sette den på og skru den av. Eller skru opp og ned hvis det er nødvendig å variere lydstyrken i løpet av uken. Personalet er jo ansatt til å selge møbler – ikke til å ”nerde” med elektronikk – så er det et pluss at forsterkeren er så lett å betjene, sier han.

 

 

Ole Høj og Monacor har samarbeidet siden Ole kontaktet Monacor om forsterkeren.  Det har ikke vært noen slinger i valsen og når Ole har spørsmål eller sjeldne reklamasjoner blir det løst med en gang.

- Mitt behov er jo rimelig stasjonært, sier Ole. Jeg har noen bestemte ting jeg bruker og det er sånn sett det. Men Monacor er gode til å kontakte meg hvis de får noen nye produkter som de mener kunne være interessante for meg. Og jeg har da også i samråd med Monacor funnet frem til noen dobbelte CD/USB-spillere (CD-122), som passer perfekt til å ha Bolias musikk og lyder liggende på.

’Generelt er jeg riktig godt fornøyd’
Kun én gang har Ole vært ute for at Monacor ikke hadde et produkt han gjerne ville ha, og medgir han, det var også et meget nisjepreget produkt. Oles overordnete oppfatning av Monacor er at de er meget solide og utrolig servicemindede.

- Man kan jo heller ikke forvente at de har alt, sier han. Og slett ikke når det er noe meget spesifikt. Generelt er jeg riktig godt fornøyd for de har mange produkter, og er det noe man lurer på i forhold til det tekniske, er det bare å ringe. Det er betryggende, og det skal de ha ros for, slutter Ole.

NYHETER

TILBUD

KONTAKT

HDMA-220DONG

ECMS-serien fra IMG

Spør Monacor?

Hvis du har spørsmål eller kommentarer, vennligst ta kontakt med oss på 8155 1940 eller send oss en e-post.